Noticia

16-06-2022  Quart posa a la venda 1.500 targetes per a comprar en el comerç local que dupliquen el seu valor.

La fórmula que alguns consistoris estan aplicant de subvencionar les compres en el comerç local suposa un gran èxit fins al punt que en alguns municipis la mantindran, igual o modificada, més enllà de la pandèmia. Si aquest dimecres era Torrent la ciutat que feia balanç de la segona edició, en la qual ja s'han gastat un milió d'euros, ara és Quart de Poblet l'ajuntament que llança per segon any una campanya per a assumir el 50% de la despesa.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Quart de Poblet regalarà diners en efectiu a la ciutadania perquè compre en els comerços de proximitat. La primera campanya va ser tot un èxit i el procediment d'aquesta segona és molt similar. Aquest dijous, 16 de juny, es posen a la venda targetes 900 de les 1.500 targetes per valor de 40 euros cadascuna que, de manera automàtica, dobleguen el seu saldo fins als 80 euros. És a dir, només costa 40 euros però la persona que les adquirisca pot gastar 80 si compres en les a les botigues de Quart adherides a la campanya. I les altres 600 es comercialitzaran el dia 20 de juny.

El termini perquè els comerços s'apunten a aquesta iniciativa es va tancar el passat el 31 de maig i s'han inscrit 80 negocis. La ciutadania de Quart de Poblet té més de tres mesos per a poder utilitzar la targeta, fins al 30 de setembre. Cada veí o veïna del municipi major de 18 anys podrà adquirir només una de les 1.500 targetes que eixiran a la venda, aportant un DNI. L'ajuntament ha establit diferents horaris i llocs perquè la recollida de les targetes siga flexible.   

En total, el consistori injectarà 60.00 euros en aquesta campanya per a fomentar les compres i el consum en el municipi. No obstant això, l'impacte calculat aconseguirà els 120.000 euros degut a aquest efecte dita, tal com van comprovar els comerciants en l'anterior campanya.  

L'objectiu és reactivar el consum i la recuperació econòmica així com atraure a clients a la localitat. Una vegada conegut el producte, és més fàcil que el consumidor torne. Participen comerços de tota mena, encara que encapçalen el rànquing els d'alimentació, seguits de perruqueria i estètica i el tercer lloc és per a la roba i tèxtil. El ventall és molt ampli i també hi ha joieries, rellotgeries, papereries, llibreries, perfumeries i electrodomèstics. 

Altres iniciatives; 

El consistori ha posat en marxa moltes altres iniciatives per a fomentar la compra en el comerç local. Aquest és el cas de el conveni de col·laboració signat amb l'Associació de Comerciants de Quart de Poblet (*ACQ). L'alcaldessa, Carmen Martínez, es va reunir amb representants de l'associació per a continuar impulsant proposades de col·laboració conjunta.  

Així mateix, es donaran ajudes, un any més, a la iniciativa emprenedora, l'import de la qual arriba fins als 1.500 euros. L'objectiu és fomentar la creació de l'activitat empresarial de persones emprenedores per compte propi, i afavorir així la generació d'ocupació en el municipi de Quart de Poblet. Aquestes ajudes estan dirigides a persones físiques, empadronades en el municipi i que hagen iniciat la seua activitat empresarial durant l'últim any (de l'1 de juliol de 2021 al 31 de juliol de 2022). El termini de sol·licitud per a accedir a aquesta ajuda finalitza el 31 de juliol.  

També s'ha publicat la convocatòria de ajudes al comerç local per al foment i ús del Valencià 2022. En aquesta 9a edició, el comerç local podrà sol·licitar una ajuda de fins a 600 euros amb la finalitat d'utilitzar el valencià en diferents suports publicitaris, des de el rètol publicitari del comerç al rètol exterior de vehicles d'empresa, pàgines Web per a publicitat i promoció del comerç, fullets, targetes i altres mitjans de divulgació, marxandatge, publicitat en mitjans de comunicació (ràdio, televisió, premsa, etc.).  

Juntament amb aquestes actuacions ja consolidades, enguany es realitzarà un estudi de la zona de l´*Animeta, amb la finalitat de dinamitzar l'economia d'una dels principals punts d'expansió del municipi.  

Tal com indica el regidor de l'àrea, Ángel Lorente, el comerç local i la iniciativa emprenedora són dos motors rellevants del municipi. L'ajuntament, a través del Centre d'Ocupació i Desenvolupament i l'Agència de Foment d'Innovació Comercial-*AFIC, i en col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Quart-*ACQ, ofereix altres programes de suport al comerç i a l'emprenedoria, com el servei d'assessorament, la formació gratuïta en diferents aspectes rellevants per a la gestió d'un negoci, les ajudes, els microcrèdits i promocions especials de finançament en col·laboració amb entitats financeres, entre altres mesures.  

Notícia Llevant.

Tornar